نقدینگی ۱۸۰۰ هزار میلیارد تومان را رد كرد

نقدینگی ۱۸۰۰ هزار میلیارد تومان را رد كرد سیب پال: حجم نقدینگی با عبور از 1، 800 هزار میلیارد تومان، رشد بیشتر از 23 درصدی را درانتها سال تجربه كرده است.



به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، آماری كه بانك مركزی از وضعیت دارایی ها و بدهی های سیستم بانكی درانتها سال قبل منتشر نمود از این حكایت دارد كه حجم نقدینگی در سال ۱۳۹۷ با رشد ۲۳.۱ درصدی نسبت به انتها سال ۱۳۹۶ به ۱، ۸۸۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

از مجموع نقدینگی بیشتر از ۲۸۵ هزار میلیارد تومان پول و حدود ۱، ۵۹۷ هزار میلیارد تومان شبه پول (عمدتاً سپرده های بانكی) است.

نقدینگی در سال ۱۳۹۶، حدود ۱، ۵۲۹ هزار میلیارد تومان بود كه رشد ۳۵۳ هزار میلیارد تومانی را پارسال به دنبال داشته است.

بررسی روند تغییرات نقدینگی از سال ۱۳۹۳ از این حكایت دارد كه در مجموع در چهار سال قبل بیشتر از ۱، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بر حجم نقدینگی كشور افزوده شده است. طی این سال ها بالاترین رشد نقدینگی در سال ۱۳۹۴ نسبت به سال ۱۳۹۳ با ۳۰ درصد افزایش ثبت شده است.

روند رو به رشد نقدینگی طی سال های گذشته در حالی در اقتصاد ایران ادامه دارد كه بارها با عنایت به انتقاداتی كه نسبت به این مورد و آثار آن بر تورم مطرح می شود رئیس كل بانك مركزی تاكید كرده كه برنامه های ویژه ای برای هدایت نقدینگی خصوصاً به سمت بازارهای مولد در بانك مركزی وجود دارد.

این در حالی است كه همتی، اخیراً این مورد را مورد توجه قرار داده و گفته بود كه با وجود رشد بالای فاكتورهای پولی و خصوصاً نقدینگی، تأمین مالی فعالیت های تولیدی همچنان با دشواری مواجه می باشد.

وی با اشاره به این كه بانك مركزی به دنبال طرح هایی برای حل سوژه تأمین مالی دولت می باشد، یكی از مسائلی كه معتقد بود باید در اینباره مورد توجه قرار بگیرد این بود كه هر طرحی منجر به انحراف در منابع نظام بانكی و تشدید فشارهای تورمی و قیمتی نشود؛ ازاین رو در كمیته های مشورتی نقدینگی و اعتباری بانك مركزی طرح های بسیاری مورد بررسی قرار گرفته است.

رئیس كل بانك مركزی همین طور قبل تر گفته بود كه در هدایت نقدینگی دو سوژه مهم وجود دارد، اول این كه بخش عمده ای از حجم نقدینگی الان تبدیل به تسهیلات شامل تولیدی یا غیر آن شده یا توسط خود بانك ها تبدیل به انواع دیگری از دارایی شده است و سوژه دیگر این كه نقدینگی در بخش هایی متمركز شود كه بیشترین بازدهی را داشته باشد.

از نگاه همتی برای هدایت نقدینگی به سمت تولید باید بازدهی بخش تولید بوسیله بهبود فضای كسب وكار، كاهش هزینه های تولید، بالا رفتن قدرت خرید مردم برای تقاضا و رشد صادرات افزایش یابد تا انگیزه لازم برای سرمایه گذاری منتهی به رونق تولید ایجاد شود.





منبع:

1398/04/17
13:27:26
5.0 / 5
3798
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است