چه بهانه خوبی!

چه بهانه خوبی! سیب پال: به گزارش سیب پال، به نظر می آید پایین بودن تعداد متقاضیان موثر نهضت ملی مسکن نسبت به تعداد ثبت نامی ها بهانه ای برای سیستم بانکی در عمل نکردن به تکلیف خود در اختصاص ۲۰ درصد از تسهیلات بانکی به بخش مسکن شده است.


به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، مطابق قانون جهش تولید و تأمین مسکن، بانکها مکلفند تسهیلات ساخت را متناسب با پیشرفت ساخت واحدها، به صورت مرحله ای به متقاضیان حائز شرایط پرداخت کنند که آمار و ارقام نشان داده است از حدود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر متقاضی، تا روز ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۱ تعداد ۶۶۳ هزار نفر افتتاح حساب کرده و تعداد کسانی که آورده اولیه ۴۰ میلیون تومانی را واریز کرده اند حدود ۳۰۰ هزار نفر هستند.
بر مبنای آمار بانک مسکن تابحال مبلغ کل واریزی به حساب سازندگان نهضت ملی مسکن از محل آورده متقاضیان و محل تسهیلات ۳۰ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان بوده که از این میزان ۱۱ هزار و ۹۲۹ میلیارد تومان از محل آورده متقاضیان و ۱۸ هزار و ۳۰۴ میلیارد تومان از محل تسهیلات به حساب سازندگان واریز شده است.
از آن گذشته در هر مرحله از فراخوان واریز وجه برخی از افراد ریزش می کنند. تأمین نقدینگی از جانب متقاضیان می تواند به پرداخت تسهیلات بانکی کمک نماید که به دلایلی همچون پایین بودن توان افراد، تعداد کسانی که آورده را تکمیل می کنند با متقاضیان مطلق تناسب چندانی ندارد.
با این وجود، پایین بودن توان متقاضیان پروژه نهضت ملی مسکن نباید بهانه ای برای سیستم بانکی در تزریق نقدینگی باشد؛ چونکه نظر برخی مسؤلان همچون وزیر راه و شهرسازی اینست که برای جلب اعتماد متقاضیان، پروژه ها در مراحل ابتدایی با تسهیلات بانکی جلو برود تا به تدریج، خانوارها برای تأمین آورده ترغیب شوند.
عدم همکاری سیستم بانکی در تأمین منابع پروژه نهضت ملی مسکن، انتقاد مسؤلان دولتی و نمایندگان مجلس را به دنبال دارد. مدتی قبل رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی از جریمه برای بانکهایی که به تعهدات خود در برابر قانون جهش تولید و تأمین مسکن عمل نکنند سخن گفت.
بر مبنای ماده ۴ قانون جهش تولید و تأمین مسکن، بانک ها مکلفند سالیانه ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خویش را به بخش مسکن اختصاص دهند و اگر این اقدام را صورت ندهند جریمه ای برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده برای آنها پیشبینی شده است.
سال ۱۳۹۹ حدود ۵.۵ درصد از تسهیلات بانکی به بخش مسکن اختصاص یافت. نمایندگان مجلس تلاش کردند در چارچوب قانون جهش تولید و تأمین مسکن این عدد را به ۲۰ درصد برسانند اما ظاهرا بانک ها چندان توجهی به این قانون نداشته اند.
رحیم زارع ـ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ضمن اشاره به این که حدو ۹ میلیون خانوار مستاجر در کشور داریم گفته است: وزارت راه و شهرسازی نباید نسبت به عدم همکاری بانکها منفعل عمل کند. تأمین منابع مالی برای ساخت مسکن یکی از موضوعات بسیار مهم و چالش اصلی اجرای قانون جهش تولید مسکن می باشد بنابراین دولت باید با جدیت پای کار باشد. ضمن این که در قانون جهش تولید مسکن هم ضمانت اجرایی مناسبی پیشبینی شده تا در صورت عدم همکاری بانکها با جریمه از جانب دولت مواجه شوند.
بعد از تصویب قانون جهش تولید و تأمین مسکن ۲۷ بانک و موسسه اعتباری مکلف به پرداخت تسهیلات این طرح شدند. برای هر بانک هم سهمیه ای جداگانه تعیین شد. بیشترین سهمیه در ارتباط با بانک مسکن با ۶۳ هزار میلیارد تومان بود، دو بانک دولتی دیگر هر کدام پرداخت ۴۲ هزار میلیارد تومان را بر عهده گرفتند. اعداد و ارقام متفاوتی هم برای دیگر بانکها تعیین شد که از ۳۰ میلیارد تومان تا ۳۹ هزار میلیارد تومان را شامل می شود.
طی حدود یک سال گذشته و آن طور که از صحبت های مسؤلان شنیده می شود بانک ها عملکرد چندانی درمورد پرداخت تسهیلات طرح جهش تولید مسکن ارائه نکرده اند. البته حدود یک ماه قبل سهمیه وام دو بانک به بانک مسکن سپرده شده که آن هم رقم چندانی نیست؛ تکلیف یکی از آنها ۷۲ میلیارد و دیگری موظف به پرداخت ۷۵ میلیارد تومان است.
در هفته های گذشته مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید اعلام نمود که سهم بانک مسکن در اجرای طرح نهضت ملی رو به اتمام است و ما برای تسریع در تکمیل پروژه ها به کمک سایر بانکها نیاز داریم.




منبع:

1401/07/05
14:48:45
0.0 / 5
437
تگهای خبر: بانك , تسهیلات بانكی , تولید , سپرده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است