همستر و چالش با مفهوم کار سنتی

همستر و چالش با مفهوم کار سنتی به گزارش سیب پال، در روزگار باستان کار با بیل و کلنگ و داس به یاد می آمد و معامله با کالاهای واسطی چون نمک و سنگ یشم و..... بعد مفهوم کار متحول شد و بیل و کلنگ اگر نه به شکل کامل اما جای خویش را به وسایل مدرن تری دادند؛ ماشین آلات صنعتی قسمتی از زور بازو را از مفهوم کار خارج کردند و پول و سکه و ارز، کالا های واسط را از طریق به در کردند. حالا چرا نباید باور نماییم که پس از پنج - شش هزار سال تاریخ مدون بشریت، باردیگر مفهوم کار و ارزش اقتصادی متحول شده است؟



این روزها در ممالکی مثل کشور ما با شاخصه های اقتصادی که به آن خواهم پرداخت، کم نیستند کسانی که به صفحه موبایل خود می کوبند تا رویاهای هر چند کوچک خویش را از دریچه دنیای سایبری به حقیقت نزدیک کنند.

واکنش ها هم در این ممالک جالب توجه است ؛عده ای تمسخر می کنند، عده ای جوان ایرانی را به علت سود جویی و خواست پول آسان، خوار می کنند و عده ای بر طبل کلاهبرداری و توطئه دشمن برای تحت الشعاع قرار دادن فلان اتفاق سیاسی یا اجتماعی می کوبند.

اما دراین میان شاید کمتر کسی باشد که توجه کند که بازی های ایردراپ و مشخصا همستر کامبت یک پدیده جالب توجه است که بسط و گسترشش در جامعه ما به یک معضل بزرگ اقتصادی اشاره دارد.

کشور ما متاسفانه در کمتر از یک دهه با شدید ترین مخاطرات اقتصادی روبرو شده است. کمتر کشوری حتی با اقتصاد ضعیف غیر نفتی را میتوان یافت که این گونه سالها با تورم دو رقمی و رشد ناچیز اقتصادی زیر یک درصدی مردم خویش را آزار داده باشد.

از دست رفت سرمایه ها با بی ارزش شدن روزانه پول و بالا رفتن اجاره بهای منزل وبی ارزش شدن حقوق و.... زندگانی را برای ۸۰ در صد مردم ایران دشوار و به زندگی با اعمال شاقه بدل کرده است.

در این میان در صد بزرگی از این جمعیت جوانانی هستند که در سنین شکوفایی و شادی نمی خواهند به این قفس آهنین اقتصادی "همینه که هست" تن بدهند.

آنها از کوچکترین مفری که دنیای مدرن در اختیارشان قرار می دهد استفاده می نمایند تا آرزو های خویش را به حقیقت نزدیک کنند و این مفر در بهترین حالت دنیای ارزهای مجازی است.



همستر و چالش با مفهوم کار سنتی

اولین تأثیر همستر کامبت و بازی های ایردراپ چالشی است که با مفهوم کار سنتی بوجود می آورد... کیست که نداند که جامعه ما با بی کاری آشکار و پنهان دست به گریبان است. اغلب جوانان ما یا بیکارند یا در مشاغلی که به آن ربطی ندارند و تحصیلاتشان مرتبط نیست مشغولند. در بهترین حالت رانندگی، یکی از مشاغل پر درآمد است اما ایر دراپ ها چالشی جدی ایجاد می کنند که در جوامعی با اقتصاد بیمار این چالش جدی تر است.

بر کسی پوشیده نیست که دنیای آینده و یا حتی دنیای امروز ما دنیای کلیک و فالوور و توجه و نگاه است. همه ما دریافته ایم که نگاه کردن و توجه کردن به جای مفهوم سنتی بیل و کلنگ زدن ارزش افزوده بوجود می آورد.

حالا اگر در جامعه ای حتی همان کار سنتی و نسبتا مدرن وجود نداشته باشد یا کم باشد یا حقوقش کفاف ندهد و صرفه اقتصادی نداشته باشد این نوع کار؛ تاکید می کنم " کار" جای مفاهیم قبلی را پر می کند.

کافیست سری به کانال های تلگرامی ادمین های کاربلد همستر کامبت با تپ سواپ و یا ایردراپ ها دیگر بزنید تا متوجه شوید عده زیادی از جوان ها تمام کار و زندگی شان این چالش است ؛ قبلا از آن پول در آورده اند، امروز هم در می آورند و فردا هم از این اقیانوس، ماهی های بزرگ صید می کنند. بنابر این هیچ کس نمی تواند به آنها خرده بگیرد یا راهشان را با قوانین نانوشته سد کند.

چرا در اروپا و ژاپن خبری نیست؟

باز هم ناگفته پیداست بیشتر کاربران ایردراپ ها در کشورهایی مثل ایران و هند و روسیه و....... یافت می شوند. حالا چرا یک جوان آلمانی مثلاً به این کار نمی پردازد ؟

پاسخ به این سؤال روشن است ؛آنها کارگران نظام اقتصادی متفاوتی هستند ؛ نظامی مبتنی بر کار مفید، حقوق مکفی و رفاهی که حق هر شهروند است. یک جوان غربی هیچ وقت وقت تعطیلات و فراغت خویش را نمی گذارد پای کوبیدن به صفحه سل فون اش.

در حقیقت این جوانان جهان سوم هستند که کاربران یا به عبارت بهتر کارگران اقتصاد مبتنی بر کلیک و توجه اند. یک جوا ن ژاپنی یا آلمانی یا سوئدی یا هلندی یا فنلاندی وقت خویش را پای کانال های خبری و خواندن اخبار صد من یک غاز گرانی و حمله و سیل و زلزله هدر نمی دهد. برای همین در صد مطالعه کتاب و شادی های اجتماعی در آنجا بیشتر است.

ما در کشوری زندگی می نماییم که سال هاست یک همبرگر خوردن با رفقا برای یک جوان، نیازمند برنامه ریزی دراز مدت است حالا از آن برس تا ماشین دار شدن و خانه دار شدن و ازدواج و سفر خارجی و........ رویاهای محال دیگر.

پس چرا نباید باور نماییم که همستر کامبت بزرگترین چالش اقتصادی پیش روی مسؤلان به خواب رفته ماست؟


1403/04/04
21:11:49
0.0 / 5
159
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , صنعت , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است