سهامداران در انتظار رشد باردیگر بورس باشند؟

سهامداران در انتظار رشد باردیگر بورس باشند؟ سیب پال: در حالی بازار سرمایه بیشترین میزان بازدهی را نسبت به سایر بازارها در سال 1398 برخوردار بود كه الان این سوال مطرح است كه آیا در سال جدید نیز این بازار با چنین رشدی همراه خواهد شد؟




به گزارش سیب پال به نقل از خبر آنلاین، بررسی بازارها در دو سال قبل نشان میدهد كه شاخص كل بورس در سال قبل با رشدی در حدود ۱۹۰.۵ درصد روبه رو شده است؛ این در حالیست كه میزان افزایش قیمت دلار در بازار ارز ۱۳.۵ درصد، سكه تمام بهار آزادی طرح جدید ۲۷.۶ درصد و مسكن ۴۵ درصد بوده است.
اما این تغییر قیمت ها در سال ۱۳۹۷ در بازارها كاملا متفاوت بود؛ بطوریكه میزان رشد دلار در بازار ارز۱۸۵.۲ درصد، سكه تمام بهار آزادی طرح جدید ۱۹۴.۳ درصد، شاخص كل بورس ۸۵.۵ درصد و مسكن ۹۱ درصد گزارش شده بود. به عبارتی، در سال ۱۳۹۷ بازار سكه، ركورددار بیشترین تغییر قیمت نسبت به سایر بازارها بوده است.
گزارش ها نشان میدهد كه در جریان معاملات بورس اوراق بهادار در سال ۹۸ در مدت ۲۳۸ روز معاملاتی، تعداد یك هزار و ۱۱۹ میلیارد و ۵۵۸ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۵۱۲ هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان در ۱۱۳ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۴۹۶ دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفت كه از نظر حجم، ارزش و نوبت های معاملات به ترتیب با ۱۱۵، ۲۱۹ و ۲۳۸ درصد افزایش مواجه گردید.
بازدهی ۱۸۰ درصدی سرمایه گذاری در بورس تهران
علی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران درباره وضعیت بازار سرمایه در پیام نوروزی خود عنوان كرد: نقدشوندگی بعنوان یكی از مهم ترین نشانه های كامیابی بورس های اوراق بهادار، در سال قبل از رشد چشمگیری برخوردار بود؛ به شكلی كه ارزش معاملات بورس تهران رشدی بیش از ۲۳۰ درصد را به ثبت رساند.
به گفته وی، دیگر اتفاق خوشایند بورس تهران در سال ۱۳۹۸، رشد ارزش بازار آن بود. در این سال ارزش بورس تهران بیش از ۲.۶ برابر شد و جایگاه خود بعنوان بازاری اثرگذار در اقتصاد ایران را بیش از پیش محكم كرد.
مدیرعامل بورس تهران اشاره كرد: از نظر بازدهی نیز سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران سالی به یادماندنی را تجربه كردند؛ به شكلی كه متوسط بازدهی سرمایه گذاری در بورس تهران در سال قبل به بیش از ۱۸۰ درصد رسید و از این نظر برمبنای آمار فدراسیون جهانی بورس ها (WFE)، رتبه دوم در میان اعضای این فدراسیون و رتبه اول در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را به دست آورد.

بورس همچنان گزینه مناسب سرمایه گذاری است؟
در این شرایط هم اكنون این سوال مطرح است كه با وجود رشدی كه بورس تهران در سال قبل برخوردار بوده، آیا در سال ۱۳۹۹ بازار سهام همچنان گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟ هادی محمدخانی، كارشناس بازار سرمایه اعتقاد دارد: منفی شدن تراز تجاری كشور در ماه های پایانی سال، كاهش قیمت نفت و بعضی از محصولات پتروشیمی (به عنوان مهمترین جزء صادرات غیرنفتی كشور) توقف و كاهش بعضی از كارهای اقتصادی ناشی از كرونا كه می تواند بر پیش بینی درآمدهای مالیاتی دولت تاثیر منفی داشته باشد، می تواند كسری بودجه دولت را تشدید كند و به افزایش احتمال حذف برخی دیگر از یارانه های انرژی مثلا در صنعت برق منجر شود و كه آثار آن ممكنست در نرخ ارز و به تبع آن تورم منعكس شود و طبیعتا برای بعضی از شركتهایی كه ارزش دارایی بالا دارند مانند برخی بانك ها و نیروگاه ها و شركت های سرمایه گذاری در رابطه با آنها جذابیت به وجود می آورد.
به گفته وی، در عین حال تورم در كنار دشواری و گران شدن برخی كالاها هم فرصت هایی برای بعضی از شركت ها در حوزه های كالاهای مصرفی مثل مواد غذایی و شوینده، تایرسازی و لوازم خانگی، دارو و... به وجود می آورد كه می تواند به رشد فروش و سودشان منجر شود.
میثم رادپور، كارشناس اقتصادی نیز اعتقاد دارد كه بازار سرمایه بیش از ارزش واقعی اش رشد كرده است، ولی به این معنا نیست كه شاخص بورس رشد نمی نماید.
به گفته وی، در شرایطی كه بازار بیش از اندازه منطقی رشد می كند، انتظار این است كه برگردد، ولی آیا شاخص كل برمی گردد؟ واقعا معین نمی باشد، اما طبق قاعده و اصول اقتصادی اگر معتقد باشیم كه فشارهای اقتصادی بالاخره تاثیر خودرا می گذارند، انتظار این است كه برگردد.
مرتضی عزتی، اقتصاددان نیز معتقد است؛ سال ۹۹ سال خوبی برای بازار سرمایه نیست و اگر بانك مركزی، وزارت اقتصاد و بطور كلی دولت چاره ای برای این وجوهی كه احیانا در سال آینده از بازار سرمایه خارج می شوند نیاندیشند، ممكنست جای دیگری را مبتلا به اختلال كند.
توصیه معاون وزیر به سرمایه گذاران
محمدعلی دهقان دهنوی، معاون اقتصادی وزارت اقتصاد درباره شرایط بازار سرمایه عنوان كرد: افت یا جهش شاخص ذات بازار است و الزاما بورس نباید همیشه مثبت یا منفی باشد. كسانی كه وارد بازار می شوند ریسك آنرا هم باید بپذیرند و باتوجه به آن دست به خرید و فروش سهام می زنند.
وی با بیان این كه متغیرهای گوناگون جهانی و داخلی بر این روند اثرگذار می باشد، افزود: قیمت ها در بازار سرمایه خودرا با انتظارات تعدیل می كنند، اما در این میان نكته مهم این است كه بازار سرمایه باید شفافیت و گردش اطلاعات بالا داشته باشد.
دهقان دهنوی در پاسخ به این پرسش كه آیا هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه می تواند از افزایش تورم جلوگیری كند، اظهار داشت: بطور كلی اگر نقدینگی در خرید و فروش دارایی جذب شود، می تواند از افزایش تورم جلوگیری كند و این كاركرد مثبت بازار مبتنی بر دارایی ها است و بورس هم یكی از این بازارها شمرده می شود.

۲۲۳۲۲۵



منبع:

1399/01/11
23:39:28
5.0 / 5
3032
تگهای خبر: آنلاین , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است