تشخیص سرطان با نانوداروی ایرانی
سیب پال: فناوران یکی از شرکت های دانش بنیان با تولید نانوداروی تیلمانوسپت، راهی نو برای تشخیص دقیق تر و ارزان تر سرطان، در دسترس 90 درصد بیماران ایرانی قرار دادند.
به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، ایران با تولید نانوداروی پیشرفته تیلمانوسپت، در حوزه فناوری های پزشکی و تشخیص سرطان قدم برداشته و به جمع کشورهای پیشرو در این زمینه پیوسته است. این رادیودارو که توسط یکی از شرکت های دانش بنیان تولید شد، نه فقط دقت تشخیص سرطان را بیشتر می کند، بلکه با کاهش چشم گیر هزینه ها، دسترسی به روش های نوین تشخیصی را برای بیماران ایرانی راحت می کند.
تشخیص دقیق درگیری غدد لنفاوی در سرطان، خصوصاً در سرطان های پستان، ریه و دستگاه تناسلی، برای جراحان بسیار حیاتی می باشد، برای اینکه سیستم لنفاوی اصلی ترین مسیر گسترش سرطان (متاستاز) است. اگر غدد لنفاوی درگیر بموقع شناسایی نشوند، جراحان ملزم به برداشتن بخش های وسیعی از سیستم لنفاوی می شوند. این اقدام عوارض جانبی زیادی برای بیماران دارد و می تواند سیستم ایمنی و گردش خون آنها را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
تیلمانوسپت، به عنوان یکی از اختصاصی ترین رادیوداروهای تشخیصی غدد لنفاوی، چاره ای نوین برای تشخیص دقیق سرطان ارائه می دهد. با تزریق این رادیودارو و انجام اسکن، جراحان قادر خواهند بود موقعیت و میزان دقیق گره های لنفاوی آلوده به سرطان را شناسایی کنند. این فناوری پیشرفته، دقت تشخیص را بطور شایان توجهی افزایش داده و از انجام جراحی های غیرضروری و عوارض ناشی از آنها جلوگیری می کند.
تا قبل از این، تولید این رادیوداروی پیشرفته از سال ۲۰۱۳ در انحصار آمریکا بود، اما با تلاش شبانه روزی متخصصان ایرانی، دانش فنی تولید آن بطور کامل بومی سازی شد. این محصول بعد از پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز مراحل پیش بالینی، وارد فاز بالینی شده است.
تیلمانوسپت، یک ماکرومولکول پلیمری پیچیده است که علاوه بر قابلیت حمل رادیوایزوتوپ تشخیصی تکنسیوم، می تواند به گیرنده های سطح سلول های سرطانی متصل شود. این خاصیت منحصربه فرد، به دارو این امکان را می دهد که با دقت بسیار بالا سلول های سرطانی را شناسایی کند.
از مهم ترین مزایای تولید رادیوداروی تیلمانوسپت در ایران، کاهش چشم گیر هزینه های تشخیص است. با بهره گیری از این رادیودارو، هزینه نقشه برداری سیستم لنفاوی در ایران به یک دهم قیمت های جهانی کم شده است. این کاهش هزینه نه فقط دسترسی بیماران به این فناوری را بیشتر می کند، بلکه ظرفیت صادراتی مناسبی را نیز برای ایران به وجود می آورد.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، با توجه به این که سیستم لنفاوی از مسیرهای اصلی متاستاز در سرطان ها است، استفاده از تیلمانوسپت می تواند برای حدود ۹۰درصد از بیماران سرطانی قابل استفاده باشد. برخلاف سایر رادیوداروها که به طور معمول برای تشخیص نوع خاصی از سرطان استفاده می شوند، تیلمانوسپت قادر می باشد گسترش سرطان را در کل سیستم لنفاوی اسکن کند. این خاصیت موجب می شود که این دارو برای طیف وسیعی از سرطان ها قابل استفاده باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب