چگونه در مقابل شوک های خارجی مقاومت کنیم؟
به گزارش سیب پال، با عنایت به نوسانات بازار جهانی کشورهایی که به تولید داخلی تکیه می کنند، در مقابل شوک های خارجی مقاومت بیشتری دارند و قادر به ادامه فعالیتهای اقتصادی خود هستند. پشتیبانی از تولید ملی باعث رشد اقتصادی، کاهش وابستگی و بهبود سطح زندگی و رفاه اجتماعی مردم می شود.
به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، تولید ملی عاملی مهم در ایجاد ثبات و آرامش در مقابل تحریم ها و تهدیدهای خارجی به حساب می آید که از اقتصاد کشور در مقابل شوک ها محافظت می کند. تولیدی که بر پایه سرمایه انسانی و اجتماعی شکل گیرد، باعث افزایش بهره وری و توان رقابت پذیری می شود.
تولید ملی نه تنها در فرآیند خلق ارزش اثرگذار است بلکه با استفاده از مواد اولیه، نیروی کار و تکنولوژی از منابع خام، باعث می شود کالاهای نهائی و با ارزش بالا به وجود می آورد.
تولید ملی نه تنها در فرآیند خلق ارزش اثرگذار است بلکه با استفاده از مواد اولیه، نیروی کار و تکنولوژی از منابع خام، باعث می شود کالاهای نهائی و با ارزش بالا به وجود می آورد.
حمایت از مقوله تولید و توسعه فعالیتهای مولد در اقتصاد اهداف گوناگونی را دنبال می کند که خودکفایی و عدم وابستگی به کشورهای دیگر، پیشگیری از خروج ارز، کاهش وابستگی اقتصاد به نفت و پیشگیری از تک محصولی شدن اقتصادی، افزایش اشتغال و پایین آمدن نرخ بیکاری، ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد، کاهش تورم و افزایش رفاه همچون این اهداف است.
امسال از جانب رهبر معظم انقلاب با عنوان سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده و تأکید ایشان اینست که اگر سرمایه در راه تولید به کار برود دیگر بسمت کارهای مضر مثل خرید طلا، ارز و امثال آنها نخواهد رفت. بر همین مبنا همه ساله مسؤلان امر راهکارهای تحقق شعار سال را بررسی نموده و برای تشویق مردم به خرید تولید داخل تلاش می کنند.
در همین راستا، بهمن عبدالهی ـ رئیس اتاق تعاون ایران نامگذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان سرمایه گذاری برای تولید را باعث امیدواری کارآفرینان و فعالان اقتصادی کشور جهت تقویت بنیه های اقتصادی کشور تدانست و اظهار داشت: بطور حتم تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد مستلزم ایجاد نهضت ملی سرمایه گذاری با حضور آحاد مردم کشور است.
وی ضمن اشاره به اهمیت مشارکت مردم در تحقق شعار سال تصریح کرد: در مورد تحقق شعار سال و مشارکت در امر سرمایه گذاری تولید، تجمیع منابع خرد مسئله اساسی است و در این راه نقش بخش تعاون بسیار ممتاز و کمک کننده است؛چنانچه نامگذاری سال ۲۰۲۵ با عنوان سال جهانی تعاون از جانب سازمان ملل متحد موید این مسئله در سطح بین المللی است.
رئیس اتاق تعاون ایران از تعاونی های توسعه و عمران شهرستانی، تعاونی های سهام عدالت و تعاونی های دهیاری بعنوان یکی از قالب ها برای افزایش مشارکت مردم در تولید نام برد و اظهار داشت: فارغ از این، تعاونی های مرزنشین جهت سرمایه گذاری در مناطق مرزی، تعاونی های فراگیر ملی جهت مشارکت دهک های پایین درآمدی و تعاونی های تأمین نیاز جهت سرمایه گذاری در تکمیل زنجیره های ارزش از مهم ترین اشکال تعاونی هستند که می توانند در ساماندهی عموم مردم به منظور مشارکت در سرمایه گذاری برای تولید نقش آفرینی کنند.
در حال حاضر پشتیبانی از تولید ملی بعنوان یک راهبرد مهم در توسعه اقتصادی کشورها شناخته شده است چونکه با این کار، ارزش افزوده داخلی و درآمد ملی افزایش خواهد یافت و این امر بهبود سطح زندگی و رفاه اجتماعی مردم را به دنبال دارد.بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند ایجاد تحول در اقتصاد نیازمند توسعه بازار کار و تولید ثروت و درآمد است و بهترین راه برای تحقق این امر اولویت دادن به بخش تولید است. به زعم آنها مشارکت مردم در امر اقتصاد در چارچوب بخش خصوصی و تعاونی شکل می گیرد و این امر به منزله کاهش تصدی گری های دولتی و سپردن امور به دست مردم است تا اقتصاد توسط مردم اداره شود و جهش تولید در چارچوب مشارکت مردمی اتفاق بیفتد.
اسعد صالحی ـ کارشناس بخش تعاون در گفتگو با ایسنا، معتقد است: تعاونی ها بهترین راه سرمایه گذاری در تولید هستند و میتوان از ظرفیت آنها در بحث بافت های فرسوده، تولیدات دانش بنیان و کشاورزی بهره برد.
به گفته وی تعاونی ها قادر به مشارکت دادن مردم در پروژه های نیمه تمام هستند و اگر تعاونی های توسعه عمران شهرستانی در این حوزه فعال شوند می توانند خیلی از مشکلات اقتصادی را حل کنند.
صالحی اعتقاد دارد که برای توسعه اقتصاد و رونق اشتغال در کشور دولت باید روی بخش تولید بیشتر متمرکز شود و فعالیت های اقتصادی را بسمت تولید سوق دهد.
در حال حاضر پشتیبانی از تولید ملی بعنوان یک راهبرد مهم در توسعه اقتصادی کشورها شناخته شده است چونکه با این کار، ارزش افزوده داخلی و درآمد ملی افزایش خواهد یافت و این امر بهبود سطح زندگی و رفاه اجتماعی مردم را به دنبال دارد.
به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، استفاده از تولید داخلی سبب کاهش وابستگی کشور به واردات و افزایش استقلال اقتصادی می شود. با عنایت به نوسانات بازار جهانی، کشورهایی که به تولید داخلی تکیه می کنند، در مقابل شوک های خارجی مقاومت بیشتری دارند و قادر به ادامه فعالیتهای اقتصادی خود هستند. بنابراین، پشتیبانی از تولید ملی برای توسعه اقتصادی، کاهش وابستگی و افزایش استقلال اقتصادی، بهبود سطح زندگی و رفاه اجتماعی مردم و همینطور پیشرفت فناوری و نوآوری در کشور حایز اهمیت است.
منبع: sibpal.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب