لزوم تشکیل کنسرسیومی از دانش بنیان ها برای نقش آفرینی در حوزه های مهم کشور

لزوم تشکیل کنسرسیومی از دانش بنیان ها برای نقش آفرینی در حوزه های مهم کشور به گزارش سیب پال، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در جلسه شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی در تبریز بر لزوم تشکیل کنسرسیومی از دانش بنیان ها برای نقش آفرینی در حوزه های مهم کشور تأکید نمود.


به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در جلسه شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی که با حضور استاندار آذربایجان شرقی و تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز و فعالان اقتصادی این استان در محل این استانداری برگزار شد، اظهار نمود: حوزه دانش بنیان جزء معدود حوزه هایی است که دو قانون در سالهای ۱۳۸۹ و ۱۴۰۱ برای آن تصویب شده است و هر دو قانون، منشأ اتفاقات بسیار خوبی در حوزه دانش بنیان کشور شدند. قانون اول (حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات) بیشتر به حوزه عرضه فناوری و پشتیبانی از شکل دهی شرکتهای دانش بنیان توجه کرده بود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: در حال حاضر بیشتر از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می نمایند که توانسته اند ضمن ایجاد زمینه اشتغال نخبگان، بخشی از نیازهای کشور به کالاهای تحریمی را تولید کنند و بخشی از اقتصاد دانش بنیان را رقم بزنند. شرکتهای دانش بنیان بیشتر از ۱۰۰۰ همت فروش محصول (دانش بنیان و غیردانش بنیان) داشته اند و ۲.۶ میلیارد دلار هم صادرات کلی این شرکت ها بوده است؛ اما برای جهش اقتصاد دانش بنیان نیاز داریم که شرکتهای بزرگ، شرکتهای دانش بنیان کوچک را در زنجیره ارزش خود جای دهند.
وی خاطرنشان کرد: در قانون دوم (جهش تولید دانش بنیان)، نگاه بیشتر بسمت پشتیبانی از سرمایه گذاری در زمینه فناوری و دانش بنیان معطوف شده است. نقطه عطف قانون «جهش تولید دانش بنیان» در ماده ۱۱ و بحث اعتبار مالیاتی است که فرصت های بسیار خوبی در این عرصه بوجود آورده است.
خیاطیان ضمن اشاره به توجه و حمایت ویژه استاندار آذربایجان شرقی از حوزه دانش بنیان، اظهار داشت: لازم است شاخص اقتصاد دانش بنیان را برای آذربایجان شرقی مشخص کنید و یک هدف گذاری ۵-۴ ساله در این حوزه داشته باشید که این شاخص در این بازه (از لحاظ تعداد شرکت ها، میزان اشتغال و فروش) چقدر تغییر خواهد نمود.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از دیگر اجزای زیست بوم فناوری کشور، اظهار داشت: صندوق نوآوری مطابق قانون تنها می تواند از شرکتهای دانش بنیان حمایت کند، اما برای کارخانه نوآوری یک مدل حمایتی داریم، به صورتی که اگر توسعه گر یا شتابدهنده دانش بنیان در کنار این مجموعه قرار بگیرد، می توانیم از کارخانه نوآوری حمایت نماییم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن استقبال از مبحث تشکیل کنسرسیوم در زیست بوم فناوری کشور، اظهار داشت: تشکیل کنسرسیوم متشکل از ۷ تا ۸ شرکت دانش بنیان پیشنهاد خوبی است که می تواند پروژه های بزرگی را در حوزه های مختلف به انجام رساند. بعنوان مثال، حوزه «هوش مصنوعی» یکی از اولویت های مهم و جدی در کشور به حساب می آید، اما ظرفیت دانش بنیان ها برای پاسخگویی به پروژه های این حوزه کافی نیست و راهکار این بخش، تشکیل یک کنسرسیوم متشکل از چندین شرکت دانش بنیان است.
خیاطیان ضمن اشاره به پیشبینی اختصاص یک همت تسهیلات برای دانش بنیان های استان آذربایجان شرقی در مسافرت استانی مسؤولان صندوق نوآوری به این استان، تاکید کرد: در جریان این سفر (و سفر قبلی) ۱۸۵ میلیارد تومان تسهیلات برای دانش بنیان های نوپا و حدود ۸۰۰ میلیارد تومان برای دانش بنیان های فناور و نوآور تصویب گردید که ضریب نفوذ صندوق در استان آذربایجان شرقی را از ۵۷ درصد به ۷۰ درصد افزایش خواهد داد.
امضای تفاهمنامه سه جانبه همکاری میان صندوق نوآوری، استانداری آذربایجان شرقی و اتاق بازرگانی تبریز
در حاشیه برگزاری جلسه شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی در محل استانداری آذربایجان شرقی، تفاهمنامه سه جانبه همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی، استانداری آذربایجان شرقی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، به امضای دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق، دکتر بهرام سرمست استاندار و یونس ژائله رئیس اتاق بازرگانی رسید.
شناسایی نیازهای فناورانه، آموزش و مهارت آموزی پایه و تکمیلی افراد فعال در شرکتهای دانش بنیان و واحدهای عضو اتاق بازرگانی و ارتقاء مهارت آنان در چارچوب برگزاری دوره های آموزشی با مشارکت طرفین و ایجاد شبکه ارتباطی و تجاری میان اعضا و شرکتهای دانش بنیان، مبحث این تفاهمنامه سه جانبه همکاری است.
ایجاد بسترهای مشترک برای افزایش تعاملات و همکاریهای مؤثر میان صندوق نوآوری و اتاق بازرگانی تبریز، پشتیبانی از پروژه ها و طرح های نوآورانه و فناورانه در استان آذربایجان شرقی، فراهم کردن زمینه های مناسب برای حمایت و رشد کارآفرینان و شرکتهای نوپا، طراحی و اجرای دوره های آموزشی تخصصی به منظور ارتقاء دانش و مهارت های اعضا، ایجاد نگاههای پایدار در فعالیتهای اقتصادی و نوآورانه، همچون اهداف مورد انتظار در این تفاهمنامه است.
تخصیص خط اعتباری ۱۰۰ میلیارد تومانی ویژه استقرار دانش بنیان ها به صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی
همینطور با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و دکتر بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی، قرارداد تخصیص خط اعتباری ویژه استقرار شرکتهای دانش بنیان به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان به صندوق پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی اعطا شد.
این قرارداد میان صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی منعقد گردید. این خط اعتباری ویژه ۱۰۰ میلیارد تومانی، با هدف اعطای تسهیلات جهت تأمین محل استقرار شرکتهای دانش بنیان از راه خرید، تکمیل، راه اندازی، بازسازی املاک واقع در پارک های دانش و فناوری، شهرک های صنعتی، شهرک های علمی و تحقیقاتی و مناطق ویژه اقتصادی و هم تأمین ودیعه محل کار شرکتهای دانش بنیان، به صندوق پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی تخصیص داده شد.
به نقل از صندوق نوآوری، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بهمراه تعدادی از معاونان و مدیران این صندوق، با هدف بررسی وضعیت زیست بوم نوآوری استان آذربایجان شرقی و بازدید از دستاوردها و توانمندی های شرکتهای دانش بنیان این استان، از روز چهارشنبه، ۲۴ بهمن به مدت دو روز به این استان سفر کرد.



1403/11/26
14:05:13
0.0 / 5
68
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
سیب پال sibPal
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سیب پال

اخبار اقتصادی ؛ سیب پال، خدمات مالی هوشمندانه، همراه شما در دنیای اقتصاد

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است